Mijn inspiratie voor het uitproberen van nieuwe dingen word meestal gevoed door recepten die ik zie en lees. Dat kan online zijn van andere foodies, in kookboeken of uit een kooktijdschrift. Ik ben dus best veel tijd bezig met eten :-). In augustus stond er in het kooktijdschrift koken&genieten een item over hotdogs en hoe je daar mee kan variëren door gebruik te maken van smaken van over de hele wereld. Ik had nog nooit hotdogs gemaakt, maar dat heeft me eerder ook niet tegengehouden, dus gingen we weer experimenteren.

De laatste periode ben ik toch veel bezig met ook dingen uitproberen uit de Mexicaanse keuken, dus met het recept uit het kooktijdschrift als beginpunt en mijn ervaringen van andere Mexicaanse uitprobeersels ging ik de keuken in. De eerste keer was het al een lekker gerecht, maar naar een aantal keer experimenteren en kleine aanpassingen is dit het resultaat.

Mexicaanse hotdog

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Guacamole

    Halveer de Avocado, neem de pit er uit, verwijder de schil van de avocado. Prak de avocado met een vork tot de gewenste consistentie voor de guacamole.

    Halveer de rode ui en snipper een van de helften fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn. Pers het sap uit de limoen. 

    Meng de avocado met de gesnipperde rode ui, de helft van de rode peper, zout, peper en limoensap nar smaak. 

  2. Tomatensalsa

    Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de koriander, neem de blaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de tomatenblokjes met de koriander en de resterende rode peper. Breng op smaak met zout, peper, limoensap en suiker. 

  3. Hotdogs

    Verwarm de boter in een koekenpan en braad de braadworsten gaar. Snijd de hotdogbroodjes in de lengte in, maar niet helemaal door. Verwarm de broodjes 5 minuten in een voorverwarmde (180⁰C ). Snijd de andere helft van de rode ui in dunne ringen. Verbrokkel de chips grof en laat de maïs uitlekken. 

    Begin met het opbouwen van de hotdogs met eerst de guacamole, vervolgens de braadworst, tomatensalsa, maïs, uienringen en tot slot de verkruimelde chips.

Note

Bron en Inspiratie: koken&genieten, augustus 2023

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands