We houden er wel van om regelmatig een lekker curry gerecht uit in India of Zuid-Oost Azië te eten. Natuurlijk kun je dat heel goed combineren met rijst of soms ook noedels. Af en toe heb ik er de afgelopen maanden ook voor gekozen om een afbak naanbrood erbij te eten, en dat smaakte ook erg lekker.

Eind vorige week was ik, zoals gewoonlijk, het menu voor deze week te plannen, en kwam er ook voor vandaag weer een curry op het programma te staan. Nu wilde ik eens kijken of ik dat naanbrood ook zelf kon maken, en na wat zoeken vond ik een recept tegen en leek het helemaal niet zo moeilijk te zijn om te maken. Dus heb ik dat vanavond uitgeprobeerd, en bleek het ook inderdaad helemaal niet moeilijk te zijn, en het was nog ontzettend lekker ook.

Zelfgemaakt naanbrood

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 15 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, komijn en koriander en zet aan de kant.

  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe het in een kom. Roer daarna de yoghurt door het bakmeel en voeg het zout toe. Kneed het mengsel totdat het een uniform deeg vormt. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en maak hier bolletjes van.
    Bestuif je werkoppervlak met wat extra bakmeel en gebruik een deegroller om de bollen uit te rollen tot langwerpige ovalen (naanbrood vorm).

  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe wat van de olie in de pan. Leg een plak naanbrood in de pan en bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak het brood aan beide kanten 3 minuten lichtbruin en gaar. Herhaal dit met de andere plakken naan. Serveer direct.

Note

Bron en inspiratie: kookfans

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands