Zoals al eerder aangegeven bij het recept van de Romige Lamscurry met Spinazie en Cashewnoten ben ik momenteel helemaal weg van het maken (en natuurlijk eten) van curry’s.
Dus ik struin mijn hele database aan recepten of naar potentieel lekkere, afwisselende curry’s. Voor het maken van deze Thaise groene curry’s maakte ik nooit echt zelf mijn currypasta.
Na wat succesvolle versies gebaseerd op droge specerijen en pre-made currypasta’s wilde ik toch een keer zelf mijn eigen currypasta proberen te maken, dus ging ik op zoek naar een currypasta recept.
Deze vond ik in het Basics to Brilliance kookboek van Donna Hay, niet alleen de currypasta maar ook wat recepten waarin ik de currypasta kon gebruiken, wat natuurlijk erg handig is.
Ook fijn is dat je de currypasta afgesloten een week in de koelkast kunt bewaren, je kunt dus een dubbele portie currypasta maken en twee keer ervan eten.
Aangezien de recepten voor 4 personen zijn en wij maar samen curry eten (Thomas proeft wel, maar eet nog niet echt mee), heb ik van 1 portie currypasta 2 gerechten kunnen maken.
Thaise groene currypasta
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm een kleine antiaanbakpan op matig vuur. Doe het komijn- en korianderzaad erin en rooster 2-3 minuten of tot het geurt en lichtbruin kleurt; zwenk de pan regelmatig rond op het vuur. Maal het geroosterde zaad in een kleine foodprocessor.
-
Voeg de chilipepers, knoflook, laos, djerek poeroet, het citroengras, de verse koriander, olie, trassi, suiker en ui toe. Draai tot een pasta. (Schraap de zijkanten van de kom af en toe schoon).