Altijd als we friet halen bij de frietboer, halen we daar een bakje stoofvlees bij. Omdat we dat zo lekker vinden ben ik op zoek gegaan hoe ik dat zelf zou kunnen maken. Ik vond een recept op 24kitchen. en het onderstaande is het resultaat. Het is heerlijk en als je zin heb in friet met stoofvlees en de tijd hebt om dit maken is het echt heel erg lekker.

Vlaams stoofvlees

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 15 minuten Kooktijd 2 uren Totale tijd 2 uren 15 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd het vlees in kleine stukjes, bestrooi met peper, zout en bloem. Verhit de boter in de pan en bak het vlees. Voeg de uien en de knoflook toe en bak ca. 2 minuten. voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 tl geraspte nootmuskaat toe en blus af met bier. Laat het gerecht ca. 2,5 uur zachtjes stoven in de oven.

  2. Verwarm de frituur op 160 graden. Snijd de aardappels tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor. Bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn. Serveer het stoofvlees samen met de frieten.

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands