Dit recept vond ik een tijdje geleden op 24kitchen, en leek me ideaal om een keer te maken na het sporten. Dus zo gezegd zo gedaan. Vorige week lekker gesport en dit gerecht gemaakt. Het ging er in als zoete koek. Echt een aanrader. In plaats van meergranen bollen heb ik Italiaanse bollen gebruikt.

Spicy meatball sandwich

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Meatballs

Salade

Instructions

  1. Kluts het ei in een kom en meng het gehakt, het paneermeel en de sambal. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en maak er gehaktballen van. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin in ca. 6 minuten. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Stoof de gehaktballen met het deksel op de pan in ca. 8 minuten gaar. Snijd de broodjes open en verdeel de meatballs erover. Lepel de saus erover.

  2. Meng in een grote kom de balsamicoazijn en de honing. Schenk de olijfolie er in een dun straaltje al roerend bij. Roer de halvanaise erdoor en breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de sla in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de druiven indien nodig. Meng de ijsbergsla, tomaten en druiven door de dressing.

  3. Verdeel de spicy meatball sandwich en de salade over borden.

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands