Ik ben een grote fan van risotto gerechten. Er zit iets enorm hartverwarmends aan een mooi die bord met precies goed gegaarde rijs en lekkere ingrediënten als topping. En met die ingrediënten kun je zo variëren met seizoensproducten dat je eigenlijk het hele jaar door verschillende gerechten hebt met dezelfde basis. Zo heb je lekkere risotto met paddenstoelen in het najaar, en met bijvoorbeeld asperges in het voorjaar.

Via de HelloFresh boxen ben ik de afgelopen jaren in aanraking gekomen met de rijstvormige pastasoort orzo. Vaak word dit op een gelijke manier klaargemaakt als risotto, en dat geeft me dus hetzelfde hartverwarmende gevoel. Zo kwam ik afgelopen maand in het kooktijdschrift koken&genieten een recept tegen voor deze risotto van orzo met varkenshaas-parmahamrolletjes. Ik heb het recept iets aangepast naar onze wensen, en dit is het overheerlijke resultaat.

Risotto van orzo met varkenshaas-parmahamrolletjes

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten, was de paper en snijd hem in dunne reepjes. Maak de courgette schoon, halveer hem en snijd hem in dunne halve plakjes. Was de tomaatjes. Was het basilicum en neem de blaadjes van de takjes.

  2. Dep de varkenshaas droog en verdeel in 4 gelijke stukken. Leg 2 plakjes licht overlappend op het werkblad. Verdeel er blaadjes basilicum op. Leg vervolgens een stuk varkenshaas op de ham, en rol de ham om de varkenshaas. 

    Los het bouillonblokje op in ca 600 ml kokend water. Verhit 1 el olie in een ruime pan. Fruit er de ui, de knoflook en de peper ca. 5 minuten in. Roer de orzo erdoorheen. Schenk de hete bouillon erbij tot de orzo onderstaat. Schenk er opnieuw buillon bij als de bouillon is opgenomen door de orzo. Kook ca. 12 minuten op laag vuur zonder deksel tot de orzo zacht is. Roer regelmatig door.

  3. Verhit 2 el olie in een pan. Bak er de varkenshaasrolletjes 2-3 minuten per kant op hoog vuur bruin in. Verlaag het vuur en leg een deksel  op de pan. Bak de varkenshaas in ca. 5 minuten gaar. Neem uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

  4. Bak de courgette in het hete bakvat ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg op het laatst de tomaten toe en bak kort mee. Meng de groenten mer de gare orzo. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de orzo over de borden en leg er een varkenshaasrolletje op. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Note

Bron/Inspiratie: koken&genieten, mei 2021

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands