Naar inspiratie uit het blad koken&genieten van september 2013 heb ik het volgende lichte recept gemaakt. Het viel goed in de smaak, en het is lekker een licht gerecht voor warme dagen. Het vormen van de ravioli was een beetje freestyle, maar dat heeft niets veranderd aan de heerlijke smaak. En wonder boven wonder vond Thomas het ook heerlijk en heeft zelfs twee bordjes leeggegeten.

Ravioli met spinazie-gehaktvulling in bouillon met uien

Moeilijkheid: Gemiddeld Voorbereiding 1 uren Kooktijd 15 minuten Wachttijd 1 uren Totale tijd 2 uren 15 minuten
Porties: 8

Ingrediënten

Instructions

  1. Kneed 300 gr bloem, 3 eieren, 2 el olie, 2 el lauwwarm water en 1 tl zout eerst met de deeghaken van de handmixer en vervolgens minimaal 10 minuten me de hand tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. Was de spinazie. Pel de uien, snipper 1 ui fijn. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit de gesnipperde ui er glazig in. Voeg de spinazie met aanhangend water toe, laat de spinazie slinken en breng op smaak met zout. Laat uitlekken en laat ca. 30 minuten afkoelen.

  3. Week het broodje in koud water. Was de peterselie en hak hem fijn. Druk het vlees uit de braadworsten. Druk de spinazie uit en hak hem kleiner. Knijp het broodje uit. Kneed het gehakt met het worstvlees, het broodje, de spinazie, de peterselie en 2 eieren. breng op smaak met peper en ca. 1.5 tl zout

  4. Druk de helft van het deeg plat op een met bloem bestoven werkblad en vorm er met behulp van een pastamachine of deegroller een dunne plak (ca. 15x80 cm) van.

  5. Leg de deegplak op een goed met bloem bestoven werkblad. bestrijk met de helft van het gehakt-spinaziemengsel. Laat daarbij aan de lange zijde aan de bovenkant 4 cm vrij en aan de andere zijden 1 cm. Bestrijk de vrije randen met een beetje water. Klap de onderste vulling, vouw het deeg met de vulling dubbel en klap de bovenste vrije rand eroverheen.

  6. Deel het gevulde deeg op in 8 ravioli (ca. 5x10 cm). Druk daarvoor om de 10 cm met de houten steel van een pollepel het deeg samen. Snijd de ravioli los van elkaar en druk ze opnieuw goed dicht. Leg de ravioli op een met bloem bestoven bakplaat. Verwerk het overige deeg en het overige gehaktmengsel op dezelfde wijze.

  7. Was de bieslook en snijd hem fijn. Snijd de overige uien in dunne ringen. Ve3hit 3 el olie. Bak de uiringen er goudbruin in breng 2 liter water aan de kook, los er de bouillonblokjes in op. Voeg de ravioli toe en kook 6-8 minuten. Serveer met de bouillon in diepe borden. Bestrooi met de uiringen en de bieslook. 

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands