Vorige week ging het niet helemaal goed met het plannen van de HelloFresh gerechten en daardoor had ik wat ingrediënten van 2 verschillende recepten over. Daar heb ik dit pasta gerecht van gemaakt.

Verschillende groenten heb ik geroosterd in de oven met wat tijm. Ik had eigenlijk ook broccoli toegevoegd, maar die had ik beter eerst kunnen voorkoken, dus die heb ik uit het recept weggelaten.

Van het gehakt wat kruiden en tomatenblokjes heb ik samen met Italiaanse kruiden een erg lekkere saus weten te maken. Al met al geen slecht geheel voor restjes :).

Pasta met tomaten-gehaktsaus en geroosterde groenten

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met wat zout aan de kok. Pel ondertussen de rode uien, snijd 1 rode ui in partjes en snipper de andere rode ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de courgette in plakken. Ris de tijm van de takjes.

  2. Meng in een braadslee de partjes rode ui, cherrytomaten, courgette, de helft van de tijm, een eetlepel olijfolie, peper en zout.  Rooster de groenten ca. 30 minuten in de oven, Schep de groenten halverwege even om.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak het gehakt rul in een hapjes pan. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden, de rest van de tijm en de chilipoeder toe en schep goed door. Voeg de tomatenblokjes toe, en laat de saus op laag vuur sudderen totdat de groenten en de pasta klaar zijn.

  4. Verdeel achtereenvolgens de geroosterde groenten, de pasta en de tomaten-gehaktsaus over borden. Bestrooi met fijngesneden basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands