Als wij binnen ons gezin een keer lasagne eten is dat echt een feestavond. Mijn zoontje kan zo ontzettend genieten van een lekkere lasagne dat het stiekem ook avonden zijn waar ik als moeder naar uitkijk. Doordat hij zo zit te genieten en met zo veel plezier eet, doen wij dat natuurlijk ook, en eerlijk een goede lasagne is natuurlijk ook heerlijk.

Nu is een standaard Italiaanse lasagne een prima gerecht en dat staat ook regelmatig op het menu, maar toch vroeg ik me af of er niet meer mogelijkheden waren om te variëren. Nog steeds lasagne, maar dan net even anders. Dit zat al een tijdje in mijn hoofd, maar ik was nog niets tegengekomen waarvan ik ook dacht dat we dat alle drie zouden lusten en ook echt een toegevoegde waarde zou zijn op de standaard lasagne.

Totdat ik op zoek was naar (compleet iets anders) Mexicaanse taco recepten. Daar vond ik er best veel van (die volgen later) maar ik vond ook dit interessante recept voor een wrap lasagne. Toen ik het zag vond ik het zo’n interessante combinatie, dat ik het eigenlijk gelijk wilde maken. Dit was het idee waar ik naar gezocht had. Het is een combinatie van smaken die ik weet dat we lekker vinden, maar is toch zo anders dan de standaard lasagne dat het ook moeilijk vergelijkt.

Het klaarmaken van dit gerecht is eigenlijk net zo simpel als een normale lasagne, en het opbouwen in de ovenschaal heb ik ook weer gezellig met mijn zoontje gedaan. Het recept hieronder is echt een basis recept en je zou dit nog verder kunnen uitbreiden en gaan variëren, maar de basis op zich is al heel erg lekker en was net zoals onze standaard lasagne een groot succes aan de eettafel.

Mexicaanse wrap lasagne

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 20 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 50 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan (of grote koekenpan) en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is geworden en bak het gehakt rul. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes.

  2. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en bak kort mee. Voeg vervolgens de paprikablokjes en de passata toe aan het gehakt. Voeg de cayennepeper, chilipoeder en komijnpoeder toe en breng het mengsel verder op smaak met zout en peper. Voeg tot slot de mais door de saus en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal (het liefst waar de wraps precies in passen) in met wat olie. Leg een wrap op de bodem van de ovenschaal, bedek de wrap met een kwart van de saus en bestrooi met een kwart van de geraspte kaas. Bedek met de volgende wrap en herhaal dit in totaal 4 keer.

  4. Bak de Mexicaanse wrap lasagne ongeveer 30 minuten in  het midden van de oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Haal de lasagne uit de oven en laat hem een klein beetje afkoelen. Bestrooi met de peterselie en optioneel met ringetjes lente-ui. Serveer met eventueel een lepel crème fraîche of zure room.

Note

Bron en inspiratie: Eef kookt zo

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands