Vandaag weer een nieuw recept uitgeprobeerd. Een recept wat al heel lang op het lijstje staat om uit te proberen, maar het was er nog nooit eerder van gekomen. 
Uit het kooktijdschrift Koken&Genieten van februari 2014 stond dit Kruidige gehaktpannetje. Zelf heb ik er voor gekozen om de ciabatta niet tot croutons te verwerken, maar gewoon lekker te dopen in de saus.

Kruidig gehaktpannetje

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 40 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

Instructions

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Schil de stam van de broccoli en snijd hem in plakken. Schrap de wortels en snijd in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon houd het donkergroene deel apart en snijd de overige lente-ui in ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd het spek in repen.

  2. Verhit 1 el een grote pan. Bak het spek er krokant in. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de wortels, de lente-ui en de knoflook kort mee. Voeg het paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak ze kort mee. Voeg de tomaten inclusief sap en 1 liter water toe. Druk de tomaten wat kleiner. Breng het geheel aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper, suiker en de gedroogde oregano. Kook ca. 10 minuten op laag vuur. Voeg de broccoliroosjes en de stronk toe en kook 5-7 minuten verder.

  3. Snijd intussen de ciabatta in blokjes. Verhit 5-6 el olie portiegewijs in een grote pan. Bak de ciabattablokjes in twee porties rondom goudbruin. Breng het gehaktpannetje goed op smaak met zout en peper. Snijd de overige lente-ui schuin in ringen. Bestrooi het gehaktpannetje met de croutons, de lente-ui en eventueel verse oregano. 

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands