Sommige gerechten zijn erg bewerkelijk om te maken en ook niet goed aan te passen voor minder personen. Daarom staan ze bij mij op een lijstje voor speciale gelegenheden waar ik tijd heb om goede voorbereiding voor te doen en er genoeg mensen zijn om het resultaat op te eten.

Goulashtaart

Moeilijkheid: Gemiddeld Voorbereiding 30 minuten Kooktijd 3 uren Wachttijd 1 uren Totale tijd 4 uren 30 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

Piedeeg

Vulling

Instructions

  1. Meng in de mixer bloem, boter, water, ei en het zout tot een egaal deeg. Kneed het deeg nog even kort met de hand door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en hak de uien grof. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes. Snijd de runderriblappen in dobbelsteentjes. Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak het vlees in ca. 3 minuten rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan, voeg nog een scheutje olie toe en fruit de uien, knoflook, winterpeen, paprika, komijnpoeder, paprikapoeder en de tomatenpuree ca. 4 minuten. Voeg de bloem in een keer toe en laat deze gaar worden. Blus af met de bouillon. Laat ca. 2 uur koken tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt. Laat de goulash ca. 1 uur afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eidooiers los en meng door de goulash. Rol het deeg uit en steek er een cirkel uit voor de bovenkant van de taart die iets groter is dan de springvorm. Bekleed de ingevette springvorm met de rest van het deeg. Knip of snijd het overhangende deeg eraf. Laat wel een beetje deeg over de rand van de springvorm hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de afgekoelde rijst in de bodem. Verdeel de afgekoelde rijst over de bodem. Giet de vulling in de springvorm. Dek de taart af met de deegcirkel en druk de randen goed aan vouw deze naar binnen. Maak met behulp van een ronde steker een schoorsteentje. Kneed het overgebleven deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd 3 smalle repen uit het deeg en maak een vlecht. Leg de vlecht rondom de taart. Meng de eidooier met een een scheutje room. Bestrijk de taart met het eidooierroommengsel en bak de taart in 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.

Note

Bron: 24kitchen

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands