Dit gerechtje heb ik een tijdje geleden gemaakt. Ik vond het heel erg lekker, en de kip heb ik ook nog in combinatie met andere aardappels en groenten gemaakt. Door het klaarmaken in de oven, blijft de kip lekker sappig. Dit recept heb ik van de website 24kitchen.
Geroosterde kip met zoete aardappels en pecannoten
Ingrediƫnten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met zout aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de aardappels en snijd in blokken. Kook ze gaar in ca. 15 minuten. Giet ze af en laat droog stomen.
-
Snijd de kipfilet in blokjes. Wrijf de stukken in met de kerrie-, paprika- en gemberpoeder, zout, peper en zonnebloemolie. Leg de kipfilet in een ovenschaal. Bak de kipfilet in ca. 15 minuten gaar in de oven.
-
Breng een pan water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes. Leg een passende bolzeef op de pan met kokend water en stoom hierin de broccoli gaar in ca. 3 minuten.
-
Pureer de zoete aardappel met een pureestamper. Schenk een flinke scheut olijfolie erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm olie in een koekenpan en rooster de pecannoten. Deze gaan als laatst over het gerecht.