Na een tijdje van stilte is het weer eens tijd voor een receptje van mijn kant. Vanavond heb ik Gebakken rijst met garnalen gemaakt op basis van een recept uit Fast, fresh, simple; een kookboek van Donna Hay. Zelf heb ik er voor de groenten gewokte paksoi bij gemaakt. Eet smakelijk!

Gebakken rijst met garnalen en gewokte paksoi

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 25 minuten Kooktijd 10 minuten Totale tijd 35 minuten
Porties: 2

Ingrediƫnten

Instructions

  1. Verwarm een antiaanbakpan op matig vuur. Voeg de helft van de sesamolie en van het ei toe en draai rond in de pan. Bak 1 minuut, of tot het ei gestold is. Haal uit de pan en doe hetzelfde met de rest van de sesamolie en ei.

  2. Verwarm de pan nu op hoog vuur. Voeg de andere olie toe, gember, peper en ui en bak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten, tot hij warm is. Leg de omeletten op borden en schep het rijstmengsel erop. Bedruppel voor het opdienen met soja- en chilisaus.

  3. Snijd de paksoi in reepjes. Verwarm olie in een wok. Voeg de paksoi toe en roerbak kort. Voeg de oestersaus toe en warm kort door.

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands