Het is al weer een hele lange tijd geleden dat ik hier iets geplaatst heb. Ik heb een ontzettende lijst aan recepten die ik graag wil gaan plaatsen, dus als de tijd het toelaat komen er de komende weken veel recepten bij.

Met de continu stijgende prijzen, zeker voor bijvoorbeeld vlees, ben ik steeds meer op zoek naar lekkere vegetarische recepten om te maken. De recept voor gebakken rijst komt uit een kookboek van Donna Hay, en is echt heerlijk simpel om te maken. Zeker als je de dag van tevoren bij een ander gerecht wat extra rijst kookt, dan scheelt dat veel tijd. Als je dat niet hebt moet je de kooktijd van de rijst nog bij het recept optellen

Het is een vegetarisch gerecht, maar de toevoeging van een gebakken ei, zorgt ervoor dat je eigenlijk helemaal niets aan mist. Kortom een ideaal gerecht voor de bewustere keuze of voor na een drukke werkdag.

Gebakken gemberrijst met ei

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Rasp ondertussen de gemberwortel en snijd de knoflook in plakjes. Maak de bosui schoon en snijd in schuine ringetjes. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de koriander fijn. Bak 4 spiegeleieren.

  2. Verwarm de twee soorten olie in een grote hapjespan of wok. Bak er de knoflook en gember 2-3 minuten in. Voeg de gekookte, afgekoelde rijst toe en bak 4-5 minuten en blijf roeren, tot de rijst weer goed warm is. Roer er de sojasaus doorheen. Schep de rijst in 4 kommen en garneer iedere kom met een gebakken ei, bosui, rode peper en koriander. Serveer er paksoi en chilisaus bij.

Note

Bron en Inspiratie: Simple Dinners, Donna Hay

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands