Afgelopen weken hadden we kerstvakantie en aangezien er door de lockdown niet heel erg veel te doen was hebben we onze vakantie bescheiden vieren. Maar dat betekent niet dat we niets hebben gedaan. We hebben veel gewandeld en veel geocaches gevonden, en ook lekker in huis bezig geweest, dan hoort daar natuurlijk ook bij thuiskomst of na het werk iets lekkers bij.

Al een hele tijd geleden heb ik het recept voor deze bokkenpootjes brownies op de site van schepjesuiker gevonden en wachtte ik op een goed moment om dit een keer te gaan maken. Eindelijk was het vorige week zo ver en heb ik samen met Thomas gebakken. Hij heeft er zelf uiteindelijk niets van op want bij het snoepen van de bokkenpootjes vond hij ze niet lekker, maar het was wel erg gezellig.

Bokkenpootjes Brownies

Voorbereiding 20 minuten Kooktijd 30 minuten Wachttijd 1 uren Totale tijd 1 uren 50 minuten
Porties: 10

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant goed in. Houd een aantal bokkenpootjes apart voor bovenop de brownie en maal de rest heel fijn.

  2. Smelt de boter en de chocolade samen au bain marie tot het geheel is gesmolten en roer het goed door elkaar. Mix ondertussen op hoge snelheid de suiker met de eieren tot het een luchtig mengsel is. Voeg de chocolade toe en mix dit kort door elkaar. Voeg de bloem toe en mix dit kort, maar goed door het mengsel.

  3. Roer de gemalen bokkenpootjes door het beslag en giet het beslag in de springvorm. Breek de achtergehouden bokkenpootjes in grove stukken en verdeel deze over het beslag. Bak de brownie in ca. 30 minuten gaar in de oven. Laat de brownie helemaal afkoelen in de vorm. 
    Eet smakelijk.

Note

Bron en inspiratie: Schepjesuiker

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands