Na een hele lange tijd heb ik eindelijk weer eens de energie en tijd om lekker wat te bakken. Samen met Thomas heb ik een middagje in de keuken gestaan om 2 soorten koekjes te bakken. De eerste die we maakte waren deze frisse Citroen ‘crinkle’ koekjes. Een vrij simpel recept, wat echt superleuk was om met een kleuter van 5 te maken. Het recept komt van Vintage Kitchen Notes (in het Engels).
Citroen ‘crinkle’ koekjes
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
-
Mix voor in een grote kom de bloem, zout, bakpoeder en baksoda door elkaar. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix het verder tot het een bal vormt en een gelijkmatig deeg is. Het kan zijn dat het deeg op dit moment te zacht is om al verder verwerken. Leg het deeg dan een paar uur in de koelkast totdat het nog steeds zacht, maar wel makkelijk te verwerken is.
-
Doe de poedersuiker in een schaaltje. Rol van het citroendeeg kleine balletjes (ter grootte van een walnoot) en rol ze door de poedersuiker. Leg de balletjes, een beetje uit elkaar, op de bakplaten en druk ze een beetje plat, zodat er koekjes ontstaan.
-
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten totdat ze ligt beginnen te kleuren, ze de typische ‘crinkle’ vertonen en droog zijn. Laat ze afkoelen, en bewaar ze luchtdicht.
Note
Bron: Vintage Kitchen Notes