Met oudjaarsavond had ik allerlei hapjes met bladerdeeg gemaakt. Ik had alleen ruim ingekocht en nog een rol bladerdeeg over. Maar ja, wat doe je met een rol bladerdeeg. Ok, misschien nog meer hapjes maken, maar zonder gelegenheid om ze te gebruiken is dat toch zonde. Dus ik op zoek of ik daar iets mee kon voor het avondeten.

En dat recept heb ik gevonden, met deze Italiaanse plaattaart van ProjectGezond. Ik heb het recept iets aangepast naar wat ik in huis had, dus of het echt nog zo gezond was betwijfel ik, maar het was wel ontzettend lekker. Een krokante bodem, want ik had de taart lekker lang laten bakken, zoals ook als advies stond. En dan de lekkere Italiaans smakende groenten. Bovendien was het bereiden van de taart echt heel simpel, en dus ook goed te doen op een doordeweekse avond. En wil je in plaats van een maaltijd er alsnog een snack van maken, snijd je de taart gewoon in kleinere stukjes. Al met al een aanrader!

Italiaanse plaattaart

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200⁰C. Snijd de courgette in dunne plakken, de ui in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen iets naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (niet in de omgevouwen randen) zodat het midden niet te veel omhoog komt tijdens het bakken. 

  2. Besmeer het bladerdeeg met de pesto, en beleg vervolgens met de courgette, de ui en de paprika. Bestrooi met de geraspte mozzarella, en als laatste met de Italiaanse kruiden.

  3. Bak de plaattaart 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Snijd een paar basilicumblaadjes in kleine stukjes. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met het basilicum.

Note

Bron en inspiratie: ProjectGezond

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands