Via recepten van HelloFresh ben ik in aanraking gekomen met de rijstvormige past orzo. Ik vond die gerechten ontzettend lekker en ben dus op zoek gegaan naar hoe ik dat nog meer kan gebruiken. Het bijzondere aan de orzo is dat je het kan klaarmaken zoals risotto, zoals in dit recept.

Naast de orzo vind ik ook altijd iets lekker dat gewikkeld is in Parmaham, zoals de klassieke saltimbocca. Normaal gesproken gebruik je dan ook salie, maar dit recept gebruikt in plaats daarvan basilicum wat een fijne afwisseling is. Varkenshaas is ook super lekker, vooral als het goed is klaargemaakt, niet te ver en grijs, maar nog een beetje roze in het midden. De beste manier om dat te garanderen is om te koken op basis van kerntemperatuur.

Kortom de lekkere orzo risotto met groenten en goed gebakken vlees. De ingrediënten voor een perfecte maaltijd.

Risotto van orzo met varkenshaas-parmarolletjes

Moeilijkheid: Gemiddeld Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten, was de peper en snijd hem fijn. Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken. Was de tomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Was het basilicum en neem de blaadjes van de takjes.

  2. Voor de rolletjes. Leg de plakken Parmaham ligt overlappend op een snijplank. Verspreid de helft van de Parmezaanse kaas en het basilicum over de Parmaham. Leg vervolgens de varkenshaas erop en rol het geheel om de varkenshaas en prik eventueel vast met cocktailprikkers.

  3. Voor de orzo. Los het bouillonblokje op in ca. 600 ml kokend water. Verhit 1 el olie in een ruime pan. Fruit de ui, de knoflook en de peper ca. 5 minuten in de pan. Roer de orzo erdoorheen. Schenk de hete bouillon erbij tot de orzo onderstaat. Laat de orzo zachtjes koken tot al de bouillon is opgenomen en voeg vervolgens meer bouillon toe. Kook in totaal ca. 12 minuten op laag vuur tot de orzo gaar is. Roer regelmatig door.

  4. Verhit 2 el olie in een pan. Bak er de varkenshaas goudbruin en gaar in tot een kerntemperatuur van 60⁰C. Neem uit de pan en houd warm. Bak de courgette in het hete bakvet ca. 5 minuten op hoog vuur, voeg de tomaatjes toe en bak kort mee.

  5. Meng de groenten en de achtergehouden Parmezaanse kaas door de orzo. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de varkenshaas in medaillons. Serveer de orzo samen met de varkenshaasmedaillons.

Note

Bron en Inspiratie: koken&genieten, mei 2021

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands