Voor de meeste mensen in mijn omgeving is het geen geheim dat ik de laatste jaren langzaam bezig ben om gezonder te gaan leven. Ik probeer voldoende rust te nemen, voldoende te bewegen wat bij mij past en ook gezonder te gaan eten.

Het gezonder eten is een hele zoektocht en ik moet eerlijk zeggen dat het niet altijd even goed lukt. De laatste maanden gaat het steeds beter met de gezondere maaltijden en ook tussendoor eet ik vooral veel fruit. Toch vind ik het ook wel eens lekker om iets anders bij mijn kopje thee te hebben ‘s avonds.

Daardoor ben ik een tijdje geleden op zoek gegaan naar gezondere snacks voor tussendoor. Ik had wat bookmarks gezet en vervolgens heb ik er een hele tijd niet naar gekeken. Nu kreeg ik een vraag vanuit het levensstijlprogramma wat ik volg om na te denken over een gezonde snack, en zo kwam mijn lijstje van een tijdje geleden weer boven. Van dat lijstje koos ik dit havermout koekje met appel en kaneel van Natalie’s Health, omdat dit heel veel lijkt op het gezonde ontbijt dat ik regelmatig eet. De combinatie van smaken vind ik erg lekker, dus dat leek me ook lekker in een koekje.

Het maken van deze koekjes is echt heel erg weinig werk. Het mooi vormen van de koekjes is nog best wel een uitdaging, en ik heb ze daardoor wat rustieker gelaten :). Ik heb ze deze keer 12 minuten gebakken en ze zijn gaar en fijn chewy geworden, wat erg lekker is. Voor knapperige koekjes moeten ze misschien wat langer in de oven.

Appel kaneel havermoutkoekjes

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 10 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 12

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een kom de droge ingrediënten - bloem, havermout, bakpoeder, zout en specerijen. Klop in een andere kom de natte ingrediënten - ei, olie, vanille en ahornsiroop. Klop tot een consistent geheel. 

  2. Voeg de kom natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar. Rasp de appel boven het mengsel en voeg de rozijnen toe. Roer voorzichtig door elkaar.

  3. Leg met een lepel hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm de hoopjes tot ronde, iets platgedrukte koekjes. Zorg dat de koekjes ca. 4-5 cm uit elkaar liggen.

  4. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Laat ze afkoelen op een rooster. Na het afkoelen zijn de koekjes harder.

Note

Bron en inspiratie: Natalie's Health

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands