Ik vind het heerlijk om als ik echt de tijd heb eens lekker uit te pakken met het ontbijt voor mijn gezin. De drukken werkweken en de vaak volle agenda in de weekenden lenen zich daar bijna nooit voor, maar in vakanties of met feestdagen is daar wel eens tijd voor en dan duik ik op tijd de keuken in om een fijne tafel te maken met heerlijke dingen erop.

Al jarenlang kijk ik met veel plezier naar foto’s en recepten van heerlijke wafelrecepten, maar die gingen verder vaak aan mij voorbij omdat ik domweg geen wafelijzer had. Tot een maand of 2 geleden ons tosti-ijzer vervangen moest worden en ik ineens een optie zag met meerdere verschillende platen, waaronder ook wafelplaten! Dus heb ik die besteld en sinds die dag keek ik al uit naar het moment dat ik ze voor het eerst kon gebruiken.

Dit weekend is het Pasen en dat vond ik een mooi moment om die belofte aan mezelf eindelijk in te lossen. Ik had een mooi basisrecept (want waarom moeilijk beginnen) gevonden via de site van leukerecepten en op basis daarvan ben ik aan de slag gegaan.

Eigenlijk is het beslag van de wafels maken reuze makkelijk, en ook erg leuk om te doen met kinderen. Die van mij vind het in ieder geval geweldig. Je bent er wel eventjes mee bezig, dus zeker niet iets voor een snel haast-ontbijt, maar als je net als wij vanmorgen fijn de tijd hebt is het ontzettend leuk om te doen. Het resultaat mag er ook zeker zijn, de wafels zijn mooi goudbruin, zacht van binnen en met een lekker krokant laagje van buiten. Ik heb ze nu gemaakt met warme kersen en poedersuiker, maar ik denk dat ze ook erg lekker zijn met bijv. slagroom, een bolletje ijs, vers fruit.

Zelfgemaakte wafels met warme kersen

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 8

Wafels

Warme kersen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Haal de melk alvast uit de koelkast. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat iets afkoelen.

  2. Mix de eieren in een kom in ongeveer 2 minuten luchtig met een mixer. Voeg de witte basterdsuiker, vanillesuiker en het zout toe en mix ca. 2 minuten verder. Voeg de melk en de gesmolten boter toe en mix kort verder tot er een egaal mengsel ontstaat. Voeg de bloem samen met het bakpoeder toe en meng kort door tot er een egaal beslag ontstaat. Laat het beslag een paar minuten rusten terwijl je de kersen warm maakt.

  3. Doe de kersen met het sap in een steelpan en schep er 2-3 eetlepels sap uit. Zet de pan op laag vuur en roer de suiker erdoorheen. Roer de achtergehouden lepels sap samen met de maïzena tot een egaal papje. Roer als de kersen koken het maïzenapapje erdoorheen en breng aan de kook. Kook op laag vuur verder tot er een mooie saus ontstaat.

  4. Vet een wafelijzer in met de olie. Schep ongeveer een sauslepel aan beslag in het midden van de vorm. Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels in ca. 4 minuten gaar. Houd de al gebakken wafels warm in een ovenschaal in de oven. Serveer de wafels met de warme kersen en bestrooi met poedersuiker.

Note

Bron en inspiratie: leukerecepten

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands