Eerder dit jaar had ik al een recept gemaakt waarin ik eindelijk mijn eigen gemaakte gnocchi werkend had gekregen. Ik heb daarin ook benoemd dat ik al heel veel met gnocchi heb geprobeerd, ook met voorverpakte gnocchi.

Nu vond ik in februari dit recept voor zoete gnocchi in het kooktijdschrift koken&genieten. Een erg gemakkelijk gerecht op basis van koelverse gnocchi wat binnen 30 minuten op tafel staat.

Als je een keer echt iets anders wilt dan is dit het perfecte gerecht. Een lekker zoet gerecht als hoofdgerecht, maar in kleinere portie ook geschikt als ontbijt, lunch of met een bolletje ijs als dessert.

Zoete gnocchi met kersen en kaneelkruimels

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. We beginnen met het maken van de kersensaus. Giet de kersen af en vang het sap op. Roer 3 el van het sap samen met de maïzena en 2 eetlepels van de suiker glad. Breng de rest van de sap aan de kook in een steelpan. Roer het maïzenamengsel erdoorheen, breng al roerend aan de kook en kook ca. 1 minuut terwijl je blijft roeren. Roer de kersen er voorzichtig doorheen.

  2. Vervolgens maken we de kaneelkruimels. Maal het brood fijn. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de broodkruimels de overige 2 eetlepels suiker en het kaneelpoeder toe en bak al roerend goudbruin.

  3. En tot slot de gnocchi. Maak de gnocchi klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gnocchi met de kaneelkruimels en de kersensaus.

Note

Bron en inspiratie: koken&genieten, februari 2022

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands