Onze reis ruim 3 jaar geleden naar Vietnam heeft mij al regelmatig geïnspireerd om recepten uit het prachtige land te maken. Het blijft de geweldigste reis van ons leven tot nu toe en het is fijn om dat af en toe te herbeleven. Daarom heb ik deze keer weer een keer pho gemaakt, als het huis zich dan vult met die geuren dan waan ik me weer precies in de straten van Da Nang. Als ik dan vervolgens aan tafel zit en dit proef dan zit ik weer op zo’n mini stoeltje bij een lokaal zaakje en laat me verassen door alle indrukken.

Pho met kip

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 1 uren Totale tijd 1 uren
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Doe de kippenbouillon, de specerijen, de gember, het groen van de lente-uitjes en de helft van de rode peper in een grote pan.

  2. Voeg de kip toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pan en kook ca. 40 minuten op laag vuur. Schep de kip uit de pan, laat afkoelen en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Giet de bouillon door een zeef in een schone pan zodat je hem later weer kunt opwarmen.

  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de paksoi toe en kook mee. Giet de noedels en de paksoi af. Verdeel over kommen.

  4. Voeg het limoensap en de vissaus toe aan de bouillon. Doe de kip terug in de bouillon. Verwarm het geheel een paar minuten.

  5. Verdeel de bouillon en de kip over de kommen. Garneer met verse munt, de overige rode peper en de witte delen van de lente-ui. Serveer met sriracha.

Note

Bron: Foodies, maart 2019

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands