Vandaag heb ik weer heerlijk iets helemaal voor mezelf kunnen maken. Mijn mannen aten wat anders en zo kon ik iets nieuws proberen met alleen aan mezelf te denken. Zo had ik dit gerecht gevonden in de koken&genieten van deze maand en die wilde ik heel graag proberen. Dan is er altijd het risico dat het uitstellen word en uiteindelijk een gerecht in de vergetelheid raakt, dus deze mogelijkheid liet ik niet onbenut en heb het gerecht gelijk gemaakt.

En waar viel mijn oog dan precies op, nou op deze lekkere lichte curry. Toen ik het zag en las leek het me een heerlijk combinatie, met de lichte smaken van rivierkreeftjes en komkommer, ideaal voor de zomer. Ik heb het gemaakt met naan, en het was eigenlijk super simpel en ik heb het samen met naan op om lekker de saus mee te dopen.

Gele curry met komkommer en rivierkreeftjes

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 40 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4

Ingrediƫnten

Instructions

  1. Schil de komkommers, halveer ze in de lengte, schraap de zaadlijsten eruit en snijd de komkommers in reepjes van ca. 1 cm dik. Pel en snipper de uien. Schil de gember en rasp hem fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten, was de peper en hak hem fijn.

  2. Verhit de boter in een grote pan. Fruit er de komkommer en de ui ca. 5 minuten in. Voeg de gember, de peper, het mosterdzaad en de kurkuma toe en bak kort mee. Blus af met met de kokosmelk en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt 12-15 minuten op laag vuur.

  3. Was de tomaten en halveer ze. Voeg de rivierkreeftjes en de tomaten toe en kook ca. 2 minuten verder. Hak de amandelen grof. Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen. Lekker met rijst of naan.

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands