Vroeger als kind, hadden wij altijd op verjaardagen op tafel stokbrood met zelfgemaakte salades staan. Het was voor mij als kind altijd een feest, lekkere broodjes en dan mocht ik zelf kiezen wat ik er op wilde hebben. Er was altijd een salade met garnaaltjes, een salade met ham en ook deze salade met wat ik vroeger krab noemde.

Toen ik later op mezelf ging wonen heb ik de traditie van deze salades met verjaardagen in stand gehouden, en zo stond er een aantal keer per jaar een aantal flinke bakken salade op tafel. Nu kon ik het natuurlijk bij die verjaardagen laten, maar ik vond die salades (en vooral deze surimi salade) zo lekker dat ik ze tegenwoordig ook regelmatig maak als salade voor op brood. Ik doe er dan een aantal dagen mee, maar de salade is prima een dag of 3 te bewaren in de koelkast.

Surimi salade

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 6

Ingrediƫnten

Instructions

  1. Kook de eieren in kokend water met wat zout hard in ca. 8 minuten. Giet de eieren af en spoel ze koud zodat ze makkelijk te pellen zijn. Pel de eieren, en prak de eieren fijn.

  2. Snijd de surimi sticks fijn en meng door de geprakte eieren. Voeg naar smaak wat knoflookpoeder toe. Meng tot slot de mayonnaise erdoor tot een gewenste consistentie.

  3. Bewaar de salade in een afgedekte kom in de koelkast. Lekker in een broodje, op een boterham of met een frisse salade.

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands