In de vakantie heb ik alle tijd om wat meer in de keuken te staan. Nu dus ook, maar ik wil natuurlijk ook tijd doorbrengen met mijn gezin en in het bijzonder mijn zoontje. Met het huidige weer, wat niet echt uitnodigt tot buitenspelen zijn we aangewezen op binnen activiteiten. En wat is er leuker dan met een nieuwsgierige kleuter koekjes te gaan bakken.

Zo heb ik altijd een aantal receptjes achter de hand die niet te ingewikkeld zijn en die we op zo’n moment kunnen maken. Dit keer was dit recept van The Stress Baker aan de beurt en natuurlijk duurt het met een kleuter iets langer om te maken. We hebben wel veel lol gehad met het maken, en natuurlijk ook met het opeten.

Kaneel pecan chocolade koekjes

Moeilijkheid: Beginner Kooktijd 30 minuten Wachttijd 1 uren Totale tijd 1 uren 30 minuten
Porties: 22

Ingrediënten

Instructions

  1. Mix in een kom de bloem, kaneel en baksoda. Afhankelijk van hoe sterk je de kaneelsmaak je wilt in de koekjes, kun je 2 of 3 theelepels kaneelpoeder gebruiken.

  2. Draai in een andere kom de boter en de beiden suikers zacht. Voeg de eieren en de vanille extract toe en meng goed door. Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot er een zacht deeg ontstaat. Voeg als laatste de pecannoten en chocolade chips toe, en meng goed door. Laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Rol per keer 3 eetlepels van het deeg tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en druk een beetje aan tot koekjes. Bak de koekjes voor 11-13 minuten in de oven. Als je kleinere koekjes maakt van 2 eetlepels deeg, bak de koekjes dan 9-11 minuten.

  4. Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

Note

Bron en Inspiratie: The Stress Baker

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands