Mijn vakantie is begonnen, en aangezien we dit jaar niet naar het buitenland gaan heb ik ook weer wat meer tijd om in de keuken door te brengen. De afgelopen weken heb ik weer lekker nieuwe recepten in mijn database toegevoegd en ook gelijk wat lekkere dingen uitgezocht om te maken.

Dus geen fysieke buitenlandse vakantie dit jaar, dan gaan we maar op een culinaire reis naar allerlei delen van de wereld. Als eerste blijven we redelijk dicht bij huis en gaan we naar Engeland. Geïnspireerd door een recept uit het kookblad koken&genieten heb ik deze kipschotel met bladerdeeg gemaakt.

Romige kipschotel met bladerdeeg uit Engeland

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 30 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 50 minuten
Porties: 3

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen en snijd de kippendijen in stukken. Smelt de boter in een hapjespan. Bak er de stukjes kippendij rondom bruin in. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak een paar minuten verder. Breng op smak met zout en peper.

  2. Voeg de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren. Als alle melk is toegevoegd, kan ook het bouillonblokje, de tuinerwten en peterselie erbij. Breng wederom op smaak met zout en peper. Laat het geheel een paar minuten pruttelen totdat de saus ingedikt is.

  3. Schep alles in een ingevette ovenschaal en bedek met het bladerdeeg. Kluts in een bakje het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee. Maak met een mes een paar inkepingen in het bladerdeeg. Bak de English pie ca. 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg bruin en gaar is.

Note

Bron en Inspiratie: koken&genieten, juli 2021

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands