Vandaag een receptje wat ik jaren geleden ook al eens heb gemaakt. Ik kon mij herinneren dat ik het toen erg lekker vond, en was benieuwd of het nog steeds lekker zou smaken. Ik ben momenteel veel fruit aan het eten, dus waarom ook niet appel verwerken in mijn avondeten. Het was voor mijn man en zoontje een beetje een gok, maar ook die hebben er smakelijk van gegeten. En ik vond het inderdaad heel erg lekker, het zoete, fruitige van de appel met het hartige van het spek. Een echte aanrader als je daar van houd!

Ovenkip met spekappeltjes

Moeilijkheid: Beginner Voorbereiding 30 minuten Kooktijd 40 minuten Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Snijd de kipfilets elk in 2-3 stukken. Was de tijm, schud hem droog en houd een beetje apart voor de garnering. Ris van de overige tijm de blaadjes van de takjes. Was de aardappels grondig, schil en halveer ze eventueel. Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Omwikkel de stukken appel elk met een plakje ontbijtspek.

    Verhit de olie in een diepe ovenbestendige pan met deksel. Bak de spekappeltjes er rondom in. Neem ze uit de pan.

  2. Bak de kipfilet op hoog vuur aan beide zijden in het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappel en de tijmblaadjes erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de oven voor (175-200 graden). Los het bouillonblokje op in 300 ml heet water. Voeg de bouillon, de appelsap en de witte wijnazijn toe aan de stoofschotel. Sluit de pan af met deksel of met aluminiumfolie. Stoof ca. 25 minuten in de oven. 

  4. neem het deksel of het aluminiumfolie van de pan en voeg de spekappeltjes toe. Stoof nog ca. 15 minuten in de oven. Garneer met de overige tijm.

Note

Inspiratie: koken&genieten, september 2013

Recipe Card plugin door WP Delicious
nl_NLNederlands