Print opties:

Tiramisu

Het is inmiddels geen geheim meer dat wij een ontzettende fan zijn van Italiaans eten. Heerlijke pasta, pizza en risotto gerechten zijn de afgelopen jaren al de revue gepasseerd, waarvan er ook een aantal hier op de site staan. Iets wat ik veel minder maak zijn desserts. Ten eerste omdat ik eigenlijk thuis bijna nooit desserts eet (je moet toch op een manier op je calorieën letten), en ten tweede omdat ik er vaak de tijd niet voor heb (of neem) om ze te maken.

Een aantal jaar geleden had ik al eens zelf tiramisu gemaakt en ik vond het een goed idee om dat afgelopen weekend eens te herhalen. In mijn herinnering was het de vorige keer een heel karwei om de tiramisu te maken, maar het viel eigenlijk heel erg mee. Begin van de middag in de koelkast gezet en na het eten zonder verdere moeite stond er een heerlijk dessert op tafel. En het is zo veel lekkerder als de tiramisu die ik af en toe in de supermarkt heb gehaald.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Wachttijd: 1 uur Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties 6
Ingrediënten
  • 250 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml espresso
  • 5 el amaretto
  • 250 g lange vingers
  • cacaopoeder
Instructions
  1. Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers. Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.

  2. Meng in een ovenschaal de espresso met de amaretto. Dompel de lange vingers een voor een in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van een lege ovenschaal.

  3. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone mengsel en herhaal dit nog een keer. Laat de tiramisu ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.