Print opties:

Stofoe botoe paksoi

Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 45 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 teentje knoflook
  • 1 madame Jeanette
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 g zoete aardappel
  • 400 g kipbraadsticks
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 paksoi
  • 300 g sperziebonen
  • 1 el maïzena
Instructions
  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de madame Jeanette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de madame Jeanette fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, madame Jeanette, garam masala en kerriepoeder ca. 2 minuten. Schil en snijd de zoete aardappel in gelijke stukken. Voeg de kipbraadsticks en de zoete aardappels toe en bak ca. 5 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan koken.

  2. Snijd de paksoi in repen. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de bonen. Voeg de sperziebonen en de paksoi toe aan de pan met kipbraadsticks en laat nog ca. 5 minuten doorgaren. Roer de maizena aan met een scheutje water en meng al roerende door de stofoe botoe. Kook ca. 1 minuut door en breng op smaak met versgemalen peper.