Print opties:

Snelle pizza met salami en olijven

Het is geen geheim dat Alexander en ik dol zijn op Italiaans eten, en natuurlijk ook pizza. Het zelf maken van pizza is een geweldig leuk werk, alleen wel erg bewerkelijk met een deeg dat je moet laten rijzen en uitrollen. Niet echt een werkje voor een doordeweekse dag. Gelukkig heb ik dit recept voor snelle pizza's gevonden, die in plaats van een deeg een tortilla wrap gebruikt. Gisteravond hebben we dit geprobeerd, en het was echt overheerlijk. Deze gaat zeker in mijn standaardrepertoire voor lekkere en makkelijke gerechten.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 20 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 2
Ingrediënten
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 el olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • snufje paprikapoeder
  • 2 tortillawraps (ca. 21 cm doorsnede)
  • 75 g salami (vleeswaren)
  • 100 g olijven (gevuld met piment)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • verse oregano (om te garneren)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor (200-225 graden). Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en het groene gedeelte apart van elkaar in ringen. Pel en snipper de knoflook.

  2. Verhit de olie in een pan. Fruit er het witte gedeelte van de lente-ui en de knoflook in. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem mee. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Kook 5-7 minuten op laag vuur.

  3. Leg de tortillawraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de tortillawraps. Beleg met de salami en de olijven. Bestrooi met de kaas.

  4. Bak de pizza's 12-15 minuten in de oven. Neem uit de oven en bestrooi met het groene gedeelte van de lente-ui. Garneer eventueel met verse oregano.

Note

Bron: koken&genieten, maart 2014

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/nl/recipe/snelle-pizza-met-salami-en-olijven/