Print opties:

Slow cooker boeuf bourguignon

Al eerder heb ik gepost dat een slow cooker erg handig is om heerlijke gerechten te maken met lekkere smaken en super mals vlees. Daarnaast is het ook erg handig om op een drukke dag aan het eind toch een lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Zo ook deze dag. De hele dag stond gepland met allerlei klusjes in en om het huis, dus erg veel tijd om te koken had ik niet. Dus heb ik in de ochtend even de tijd genomen om het eten klaar te maken en de hele dag lekker de slow cooker het werk laten doen. Uiteindelijk hadden we 's avonds toch een lekkere maaltijd op tafel.

Ik heb al best wel veel verschillende stoofvlees gerechten gemaakt, maar ik had eigenlijk nog nooit een klassieke boeuf bourguignon gemaakt. Mijn vader had het wel eens gemaakt, en toen vond ik het erg lekker. Dus de hoogste tijd om het ook eens zelf te maken, en zo vond ik dit lekkere recept voor slow cooked boeuf bourguignon. Met dat recept als inspiratie ben ik aan de slag gegaan.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 20 minuten Kooktijd: 9 uur Totale tijd: 9 uren 20 minuten
Porties 6
Ingrediënten
  • 5 plakje ontbijtspek
  • 1,4 kg runderstoofvlees
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 ml tomatenketchup
  • 60 ml sojasaus
  • 50 g bloem
  • 3 teentje knoflook
  • 2 el tijm
  • 5 wortels
  • 450 g krieltjes
  • 225 g kastanjechampignons
  • peterselie (garnering)
Instructions
  1. Snijd de ontbijtspek fijn. Snijd het stoofvlees in ca. 2cm stukken. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tijm fijn. Snijd de wortels en de champignons in plakjes.

  2. Bak het ontbijtspek in een grote koekenpan tot het knapperig is. Doe het ontbijtspek in de slow cooker. Bestrooi het vlees met zout en peper en voeg toe aan de koekenpan. Bak het vlees 2-3 minuten per kant aan. Voeg het vlees toe aan de slowcooker.

  3. Voeg de rode wijn toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Zorg dat je op dit moment goed de aanbaksel van het vlees en het ontbijtspek los schraapt van de pan.  Kook de alcohol uit de wijn en volg vervolgens de kippenbouillon, tomatenketchup en de sojasaus toe. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer door de saus. Voeg de saus toe aan de slowcooker.

  4. Voeg nu ook de knoflook, tijm, wortel, aardappels en champignons toe aan de slow cooker. Roer alles goed door elkaar en kook op de lage stand van de slow cooker in ca. 9 uur totdat het vlees gaar is. Garneer met fijngesneden peterselie en serveer eventueel met extra aardappel(puree).