Print opties:

Saté zonder stokjes

Saté doet het bij ons thuis altijd goed. Dus waarom niet een keer zelf maken. Maar dan wat simpeler naar een gerecht van de makkelijke maaltijd op 24kitchen, zonder stokjes. Het was een groot succes, en de groenten zijn een lekker fris contrast ten opzichte van de satésaus.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Wachttijd: 10 minuten Totale tijd: 40 minuten
Ingrediënten
  • 300 g meergranenrijst
  • 50 ml azijn
  • 50 g suiker
  • 2 el chilisaus
  • 100 ml water
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • Saté
  • 400 g kipfilet
  • zonnebloemolie
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chilisaus
  • 100 ml water
  • 4 el pindakaas
Instructions
  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Breng in een pan de azijn, suiker, chilisaus, het water en een snufje zout aan de kook. Snijd de komkommer in plakjes. Pel en snijd de ui en halve ringen. Snijd de paksoi in repen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verdeel de groente in een grote kom en schenk de marinade erover en laat ca. 10 minuten marineren.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilet in ca. 8 minuten rondom goudbruin en gaar. Breng een (steel)pan de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water aan de kook. Roer onder constant roeren de pindakaas erdoor. Kook ca. 4 minuten door tot een gladde saus. Roer de kip door de saus.

  4. Verdeel de rijst over borden. Schep de saté royaal in het midden van de rijst en verdeel de groente eromheen.