Print opties:

Sappig Italiaans stoofvlees

Ik hou ervan om eens in de zoveel tijd een stoofgerecht klaar te maken op een regenachtige weekenddag. Je zet het in de middag op en als je 's avonds wilt gaan eten is het klaar. Aangezien wij ook erg weg zijn van Italiaans eten heb ik deze variant aangegrepen om deze twee dingen te combineren.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Kooktijd: 2 uur Totale tijd: 2 uren 30 minuten
Porties 4
Ingrediƫnten
  • 500 g runderriblappen (in blokjes)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 10 sjalotten (gepeld en gehalveerd)
  • 400 g tomaten op sap (blik)
  • 100 ml rode wijn
  • 300 g spaghetti
  • 1 runderbouillonblokje
Instructions
  1. Bestrooi de rundvleesblokjes met Italiaanse kruiden. Verhit in een grote braadpan de olie. Bak de blokjes rondom aan tot ze bruin zijn en voeg dan de sjalotten toe. Bak deze ca. 3 minuten al omscheppend mee.

  2. Roer de knoflook erdoorheen en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten met sap, 100 ml water en de rode wijn toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng het geheel aan de kook en laat het stoofvlees afgedekt ca. 2 uur stoven.

  3. Serveer het stoofvlees met spaghetti. Lekker met Parmezaanse kaas en een groene salade.