Print opties:

Runder Pho

Ik hou heel erg van de Aziatische keuken. Het zijn vaak wat lichtere gerechten met veel verse ingrediënten. Sinds we in Vietnam zijn geweest hebben die maaltijden een extra speciaal plaatsje in mijn hart. Als ik thuis iets Vietnamees kook, en ik ruik die geuren en uiteindelijk proef ik het, dan ben ik zo weer terug in dat mooi land, met de vriendelijke mensen en de bijzondere keuken.

Wat ik fijn vind aan dit recept voor pho van 24kitchen, is dat het heel authentiek geserveerd word, met de basis soep met vlees en noedels in de kom, maar vervolgens alle andere ingrediënten op een bord ernaast. Zo kun iedereen aan tafel zijn soep helemaal personaliseren, naar eigen smaak en wensen. Ook worden in deze versie verschillende ingrediënten echt geblakerd voor ze aan de bouillon worden toegevoegd. Dat zorgt voor zo veel extra smaak in de soep, sla deze stap dus zeker niet over. Op deze manier zit ik zo weer in Vietnam bij een klein zaakje, lekker buiten op een mini stoeltje te eten.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Kooktijd: 4 uur Totale tijd: 4 uren 30 minuten
Porties 4
Ingrediënten
    Runder Pho
  • 2 uien
  • 2 l runderbouillon
  • 500 g runderstoofvlees
  • 6 cm verse gemberwortel
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kardemompeulen
  • 1 el suiker
  • 1 el vissaus
  • 150 g kogelbiefstuk
  • Garnering
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 ui
  • 75 g taugé
  • 1 limoen
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el hete chilisaus
  • 3 bosuitjes
Instructions
  1. Pel en halveer de uien. Breng de runderbouillon aan de kook, voeg de helft van de uien en het stoofvlees toe en kook ongeveer 2 uur op laag vuur. Schep schuim en vet van de soep af. 

  2. Snijd de gember in dikke plakken. Blaker de ui, gember, steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een hete (grill)pan om meer smaak vrij te krijgen. Om het blakeren te versnellen kun je een scheutje olie toevoegen. Schraap eventueel het teveel aan zwart van de ui en gember. Stop de steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een theezakje. Voeg het theezakje en de geblakerde ingrediënten toe aan de bouillon en kook dit nog 2 uur verder.

  3. Schep het vlees uit de bouillon. Breng de bouillon op smaak met de suiker en de vissaus. Laat de pho ondertussen enkele uren koken op laag vuur. Hoe langer het trekt hoe meer smaak de pho krijgt. Snijd het gekookte vlees in repen. Bak de kogelbiefstuk kort een en snijd in plakken.

  4. Garnering

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Blancheer de taugé ca. 10 seconden in kokend water en spoel koud. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de uienringen, taugé en limoen over een bord. Schenk de hoisinsaus en hete chilisaus in kleien kommetjes en zet op het bord erbij. Snijd de bosui in ringetjes.

  5. Verdeel de noedels over soepkommen. Leg beide soorten rundvlees daarop samen met de bosuitjes. Schenk de pho bouillon erover. Serveer samen met het bord aan garnituur, zodat iedereen zijn pho naar eigen smaak kan maken.

Note

Bron en Inspiratie: 24kitchen

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/nl/recipe/runder-pho/