Print opties:

Risotto met garnalen, prei en citroen

Het tweede nieuwe gerecht van deze week is risotto met garnalen, prei en citroen. Vrij naar een idee dat ik heb opgedaan in het kookboek van Donna Hay; Fast, fresh, simple.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Kooktijd: 45 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 2
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 prei (fijngesneden)
  • 1 el citroenschil (in hele fijne reepjes, zonder wit)
  • 200 g arboriorijst
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • 625 ml kippenbouillon
  • 12 grote rauwe garnalen (gepeld, schoongemaakt)
  • 1 el ciroensap
  • 0,5 bosje bladpeterselie
  • zeezout en grofgemalen peper
Instructions
  1. Zet een pan op motig hoog vuur. Voeg olie, boter, prei en citroenschil toe en bak 6 minuten of tot de prei goudbruin is. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met een scheutje droge witte wijn. Voeg vervolgens een schepje bouillon toe en wacht tot het grootste gedeelte van het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. 

  2. Zet een pan op motig hoog vuur. Voeg olie, boter, prei en citroenschil toe en bak 6 minuten of tot de prei goudbruin is. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met een scheutje droge witte wijn. Voeg vervolgens een schepje bouillon toe en wacht tot het grootste gedeelte van het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is.