Print opties:

Rijstevlaai

Vorige week heb ik voor het eerst een rijstevlaai gemaakt. Hij was goed gelukt, en zelfs visite van Limburgers vonden het lekker. Het recept is samengesteld uit 3-4 recepten die ik online had gevonden.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 15 minuten Kooktijd: 1 uur Wachttijd: 30 minuten Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties 12
Ingrediƫnten
    Deeg
  • 200 g bloem
  • 35 g boter
  • 7 g gedroogde gist
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 eidooier
  • Vulling
  • 125 g dessertrijst
  • 1 l melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • snufje zout
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
Instructions
  1. Meng de ingrediƫnten voor het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rijzen in een afgedekte kom. Rol het deeg uit en bekleed een vlaaivorm van 30 cm doorsnede met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.

  2. Breng voor de vulling de rijst, melk, slagroom, merg van het vanillestokje, het vanillestokje zelf, kaneelstokje zout, en suiker al roerend aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken op laag vuur. Laat de vulling iets afkoelen. Klop de eieren op tot ze bijna wit zijn. Spatel de eieren voorzichtig door de vulling.

  3. Verwarm de oven op 175 graden. Doe de vulling in de vorm en bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.