Print opties:

Pittige groene garnalencurry met noedels

We hebben een zelfgemaakte groene curry-pasta, het kost even tijd om alle ingrediƫnten te bereiden, maar nu kan je er lekker mee koken, en heb je snel een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Als eerste een Pittige groene garnalencurry met noedels.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Ingrediƫnten
  • 1 portie Thaise groene currypasta
  • 400 ml koksmelk (uit blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 24 grote reuzegarnalen (gepeld, schoongemaakt met staart)
  • 2 el vissaus
  • 200 g gedroogde rijstnoedels (gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking)
  • paarse microbasilicum (een handje)
  • microkoriander (2 handjes)
  • chiliolie (voor erbij)
Instructions
  1. Zet een grote pan met dikke boden op matig vuur. Doe de currypasta erin en bak onder regelmatig roeren 2-3 minuten of tot hij geurt. Voeg de kokosmelk en bouillon toe, roer goed en breng zachtjes aan de kook. Doe de garnalen erbij, laat weer zachtjes aan de kook komen en kook 2-3 minuten of tot de garnalen gaar zijn. Voeg de vissaus toe en roer goed om.

  2. Verdeel de noedels en curry over diepe borden en maak af met de basilicum, koriander en chiliolie.