Print opties:

Pasta met garnalen en knoflook

Na een tijdje radiostilte, door een druk programma en weinig thuis eten, is het weer eens tijd voor een receptje. Vanavond heb ik iets gemaakt uit het kookboek van Donna Hay: Fast, Fresh, Simple. Ik vond het echt heerlijk en is heel erg simpel om te maken.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 2
Ingrediƫnten
  • 200 g engelenhaarpasta of spaghetti
  • 45 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentje knoflook (in plakjes)
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el citroenschil
  • 12 grote rauwe garnalen (in de lengte gehalveerd)
  • 1 el citroensap
  • 0,5 bosje bladpeterselie (grof gescheurd)
  • zout en peper
Instructions
  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken en houd het warm in de pan. Verwarm intussen een koekenpan op matig hoog vuur. Voeg boter en olie toe en verwarm tot de boter is gesmolten.

  2. Voeg, knoflook, chilivlokken en citroenschil toe en bak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en bak al roerend 3 minuten mee, of tot ze gaar zijn. Voeg pasta, citroensap, peterselie, zout en perper toe en schud goed om. Geef er een eenvoudige groene salade bij.