Print opties:

Orecchiette salsiccia e cavolfiore

Het is alweer een tijdje geleden dat ik recepten heb gepost, maar deze week heb ik weer twee hele lekkere dingen gemaakt. De eerste was pasta met saucijs en bloemkool.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 4 saucijsjes (varkensvlees)
  • 30 g pijnboompitjes
  • 1 tl venkelzaad
  • 500 g orecchiette pasta
  • 3 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 25 ml droge witte wijn
  • zout en peper
  • 1 bosje basilicum
Instructions
  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in water met zout beetgaar en giet af. Verhit een koekenpan en bak de saucijsjes in ca. 8 minuten goudbruin. Haal de saucijsjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Rooster de pijnboompitjes in dezelfde pan goudbruin. Snijd de saucijsjes in stukjes en bestrooi met venkelzaadjes. Kook de pasta in water met zout al dente. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui en voeg de pijnboompitten toe. Voeg de saucijsjes toe en laat ca. 5 minuten garen. Blus af met witte wijn en kook ca. 5 minuten door. Voeg de bloemkoolroosjes toe en warm goed door. Zet het vuur uit en roer de pasta erdoor. Garneer met basilicum en breng op smaak met peper.