Print opties:

Krokante pesto kip met geroosterde groenten

Van de boodschappen van afgelopen week had ik nog wat groenten over, een courgette en een paprika, en daar zocht ik een recept bij. Dus ik in mijn lijst van recepten kijken en ik vond een gerecht van krokante pestokip met geroosterde groenten uit het blad koken&genieten van december 2020. Dat leek me een lekkere combinatie, en zo heb ik dat als inspiratie gebruikt om het volgende te maken.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 15 minuten Kooktijd: 50 minuten Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties 2
Ingrediƫnten
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 takje salie
  • 2 kipfilets
  • 2 tl verse pesto
  • 2 el panko
  • 160 g conchiglie
  • een handje spinazieblaadjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette doormidden en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in grove stukken. Haal de blaadjes salie van het takje en snijd eventueel wat kleiner. Meng de groenten samen met 1 el olijfolie, zout, peper en salie en schep goed door elkaar. Verdeel de groenten in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.

  2. Haal de bakplaat uit de oven en en schuif de groenten opzij om plaats te maken voor de kip. Smeer op elke kipfilet in met pesto, bestrooi met de panko of verse broodkruimels en zet de bakplaat 30-35 minuten terug in de oven totdat de broodkruimels goudbruin zijn en de kip gaar is.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng de geroosterde groenten samen met de spinazieblaadjes en 1 el olijfolie door de pasta en verdeel over borden. Leg de krokante pesto kip er op.