Print opties:

Kip-kerrie bladerdeeghapjes

Afgelopen oudjaarsavond heb ik voor ons bezoek niet een diner gemaakt, maar een set aan verschillende hapjes om de hele avond mee door te komen. Deze hapjes had ik al eerder gemaakt met glutenvrij bladerdeeg zodat ook mijn moeder ze kon mee eten, ze zijn dus ook heel goed glutenvrij te maken.

Deze hapjes zijn niet erg moeilijk te maken, al is het wel even oefenen met de goede inkepingen. En ook al lukken die inkepingen niet goed, zijn de hapjes nog steeds ontzettend lekker.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 15
Ingrediënten
  • 2 Kipfilets (à 150 gr)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 4 tl kerriepoeder
  • 15 g peterselie
  • zout en peper
  • 2 el roomkaas
  • 1 ei
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200⁰C. Kook de kipfilets in een pan met water en het bouillonblokje in ongeveer 12 minuten gaar. Haal uit het water en laat goed uitlekken. Trek de kipfilet tot pulled chicken met 2 vorken. 

  2. Hak de peterselie. Voeg het kerriepoeder, peper, zout, roomkaas en peterselie en meng door elkaar samen met de kipfilet. 
  3. Neem een plakje bladerdeeg en snijd deze doormidden in 2 rechthoeken. Verdeel een beetje van het kip-kerrie mengsel aan een zijde. Snijd met een mesje een paar inkepingen aan de andere zijde van het plakje deeg. Vouw het stukje met de inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed vast met een vorkje.

  4. Leg de gevulde bladerdeeg hapjes op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de hapjes hiermee. Bak ze ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Deze hapjes zijn zowel warm als koud lekker.