Print opties:

Groentecouscous met rundvleesreepjes

Ook vanavond weer een nieuw recept uitgeprobeerd. Dit keer niet gebaseerd op een recept, maar geïnspireerd uit veel verschillende couscous gerechten, maar wel mijn eigen brouwseltje. Dus extra spannend, maar uiteindelijk aan tafel wel enorm geslaagd.

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 250 g couscous
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 75 g pijnboompitjes
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 4 stengel bosui (in ringetjes)
  • 250 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 0,25 bosje munt (blaadjes fijngehakt)
  • 250-300 g gemarineerde rundvleesreepjes
Instructions
  1. Breng 250 ml water, 1 el olijfolie en 1 tl zout bijna tot koken. Haal van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat 2-3 minuten staan. Voeg 2 el olie toe en roer de couscous los. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

  2. Fruit de rode ui en de knoflook aan in een koekenpan. Voeg de courgette en bosuitjes toe en bak kort mee, tot de courgette beetgaar is. Draai het vuur laag. Voeg de losgeroerde couscous, kerstomaatjes en pijnboompitjes toe, en roer goed door. 

  3. Bak de rundvleesreepjes gaar in een koekenpan. Serveer de groentecouscous met de rundvleesreepjes en bestrooi met de munt.