Print Options:

Gourmet biefburger

Vandaag lekker zin in iets wat simpel was om klaar te maken, en toch veel smaak geeft. Ik kwam op dit recept van Donna Hay, voor zelf gemaakte hamburgers,

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Time
Kooktijd: 30 mins Totale tijd: 30 mins
Porties 4
Ingredients
  • 500 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • zeezout en grofgemalen peper
  • 8 plakje pancetta
  • 4 harde broodjes (gehalveerd en geroosterd)
  • 4 plakje oude cheddar (niet op de foto)
  • slablaadjes (naar keuze)
  • zoete uienrelish of tomatenchutney (voor erbij, tomatenketchup op de foto)
  • gebakken champignons (zelf toegevoegd)
Instructions
  1. Meng gehakt, knoflook, tomatenpuree, saus, peterselie, zout en peper goed dooreen in een kom. Vorm er 4 platte schijven van. Dek beide zijden af met een plak pancetta. Verwarm een antiaanbakpan op matig vuur. Bak het vlees 4 minuten aan iedere kant, of zo gaar als je lekker vindt. Leg het vlees op het brood, garneer met kaas, sla en relish of chutney, leg er de bovenste helft van het broodje erop en dien op.