Print opties:

Gewokte vleesreepjes met ananas

Een receptje wat ik een tijdje geleden voor mezelf heb gemaakt. Komt uit het boeken Wokken&Zo van Conimex.

Methode
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Ingrediƫnten
  • 350 g pandan rijst
  • 600 g sperziebonen
  • 100 g kerstomaatjes
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje boemboe voor rendang vlees
  • 400 g ananasstukjes
  • 6 el gebakken uitjes
Instructions
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de boontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Afgieten. Kerstomaatjes ondertussen halveren.

  2. Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 3 minuten. Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg boemboe en de ananas met sap toe. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.

  3. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop. Strooi de gebakken uitjes erover.