Print opties:

Gepocheerde kip met lentegroenten

Een koolhydraatarm eetschema opstellen is niet altijd makkelijk. Het vraagt wat meer creativiteit, omdat je moet afwijken van de 'normale' gerechten. Omdat ik daar wat moeite mee had heb ik een speciaal kookboek aangeschaft "365 koolhydraatarme recepten". Uit dat kookboek ben ik gaan experimenteren en het experiment van vanavond was ontzettend geslaagd.

Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 2
Ingrediënten
  • 2 kipfilets (à ca. 150 gr)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 ongepelde ui (grof gehakt)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 175 g fijne sperziebonen
  • 6 groene asperges
  • 1 courgette (overlangs in plakken)
  • 3 el pesto
  • 1 el halvanaise
  • versgemalen zout en peper
Instructions
  1. Breng de kipfilets, de wijn, ui, laurierblaadjes, rozemarijn en zoveel water dat de kipfilets net onderstaan in een pan aan de kook. Laat het met het deksel schuin op de pan 15-20 minuten zachtjes sudderen, of tot de kip gaar is.
  2. Stoom intussen de sperziebonen, asperges en courgette beetgaar.
  3. Meng de pesto en halvanaise in een kleine kom.
  4. Schep de kipfilets uit de pan en snijd ze in plakjes. Verdeel de groenten over twee borden, leg de kipfilets erop en lepel de pestosaus erover. Breng het gerecht voor het serveren op smaak.