Print opties:

Gefrituurde kip uit Korea

Onze culinaire vakantie gaat verder, na de eerste trip dicht bij huis naar Engeland gingen we dit keer heel wat verder van huis. Wij houden heel erg van de Aziatische smaken en ik kan onze zoon ook altijd blij maken met een gerecht met rijst. Toen ik dit gerecht van gefrituurde kip zag, wist ik gewoon dat ik dit voor ons gezinnetje wilde maken.

Ik zie altijd wel op tegen het frituren van eten, het geeft soms een enorme troep in de keuken en het is niet altijd makkelijk om de temperatuur van de olie goed te controleren zodat er een lekker resultaat uit komt. Met dit recept had ik daar gelukkig geen last van. De voorbereide kip ziet er wat raar uit als je standaard paneren gewend bent, maar het resultaat is echt ontzettend lekker en zeker de moeite waard.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 3
Ingrediënten
    Voor de saus
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1.5 el rijstazijn
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • Voor de kip
  • 300 g kippendijen
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rijstazijn
  • 40 g maïzena
  • 1 el mirin
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl chilivlokken
  • olie (om in te bakken)
  • sesamzaad (om te garneren)
Instructions
  1. Voor de kip. Snijd de kippendijfilet in stukjes. Verwijder de schil van de gember en snijd de gember heel erg fijn. Snijd de knoflook fijn. Meng in een kom alle ingrediënten voor de kip en zet even opzij.

  2. Voor de saus. Snijd de gember en de knoflook heel fijn. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit.

  3. Vul een pan met olie (ongeveer 3 cm) en zorg dat de olie goed heet wordt. Bak de kipstukjes in 2-3 minuten goudbruin en gaar. Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Verwarm de saus nog even en roer de kip erdoor.

  4. Serveer de gefituurde Koreaanse kip met rijst en groenten.

Note

Bron en inspiratie: koken&genieten, juli 2021

Read it online: https://damdonk-homecooking.nl/nl/recipe/gefrituurde-kip-uit-korea/