Print opties:

Gebakken rijst met kip en oesterzwammen

Wokken doe ik erg graag en bij het lezen van het kookboek Rudolph kookt van Rudolph van Veen kwam ik dit gerecht tegen. Doordat er geen woksaus gebruikt wordt, proef je veel pure smaken, zonder dat het echt saai is om te eten. Mocht het gerecht te droog zijn naar je smaak, kun je op tafel nog een beetje ketjap toevoegen.

Methode
Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Ingrediƫnten
  • 300 g basmatirijst
  • 300 g kipfilet
  • 250 g oesterzwammen
  • zout en versgemalen peper
  • 300 g sugarsnaps
  • 6 bosuien
  • 1 rode peper
  • 2 el plantaardige olie
  • 0,5 tl trassi (garnalenpasta)
Instructions
  1. Kook de rijst in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet de rijst af en laat hem nog 10 minuten afgedekt staan. Roer de rijst lost met een vork.

  2. Snijd de kipfilet en de oesterzwammen in repen. Bestrooi de kip met zout en peper. Maak de sugarsnaps schoon en blancheer ze in ruim water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Snijd de bosuien in ringen. Halveer de peper overlangs, verwijder de zaadjes en snijd hem in halve ringetjes.

  3. Verhit de wok. Schenk de olie in de wok en bak de kipfilets ca. 4 minuten in de hete olie. Voeg de trassi en de oesterzwammen toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de rode peper, bosuien, de sugarsnaps en de rijst toe en roerbak alles nog 3-4 minuten. Lekker met ketjap manis en kroepoek.