Print opties:

Gebakken rijst met garnalen en gewokte paksoi

Na een tijdje van stilte is het weer eens tijd voor een receptje van mijn kant. Vanavond heb ik Gebakken rijst met garnalen gemaakt op basis van een recept uit Fast, fresh, simple; een kookboek van Donna Hay. Zelf heb ik er voor de groenten gewokte paksoi bij gemaakt. Eet smakelijk!

Keuken
Categorie
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 25 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 2
Ingrediƫnten
  • 2 eieren (losgeroerd)
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 tl geraspte gemberwortel
  • 1 lange rode peper (in ringetjes)
  • 4 bosuitjes (fijngesneden)
  • 12 grote rauwe garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 350 g pandanrijst (gekookt)
  • sojasaus (voor erbij)
  • chilisaus (voor erbij)
  • 1 paksoi
  • 2 el oestersaus
Instructions
  1. Verwarm een antiaanbakpan op matig vuur. Voeg de helft van de sesamolie en van het ei toe en draai rond in de pan. Bak 1 minuut, of tot het ei gestold is. Haal uit de pan en doe hetzelfde met de rest van de sesamolie en ei.

  2. Verwarm de pan nu op hoog vuur. Voeg de andere olie toe, gember, peper en ui en bak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten, tot hij warm is. Leg de omeletten op borden en schep het rijstmengsel erop. Bedruppel voor het opdienen met soja- en chilisaus.

  3. Snijd de paksoi in reepjes. Verwarm olie in een wok. Voeg de paksoi toe en roerbak kort. Voeg de oestersaus toe en warm kort door.