Print opties:

Gebakken gnocchi

De Italiaanse keuken blijft toch echt een van mijn favorieten. Een heerlijke snelle pasta, een mooie pizza en een troostend bord risotto. Allemaal heerlijk en gerechten die ik ook al succesvol heb weten te maken. Gnocchi vind ik ook altijd heel erg lekker, maar het is me eigenlijk nog nooit goed gelukt om zelf te maken.

De gnocchi alleen maar koken werd vaak erg papperig, bakken na het koken werd al helemaal niets en proberen te stomen in de pan )als een gyoza) werd een soort soep. Daarna heb ik het heel lang links laten liggen en maar gnocchi van de supermarkt gebruikt in de recepten die ik heb gemaakt.

Totdat ik ergens tegenkwam dat je de gnocchi gelijk kon bakken, zonder voorkoken en zonder de toevoeging van water. En dat was eindelijk de schot in de roos die ik nodig had om zelf succesvol gnocchi te maken.

Keuken
Categorie ,
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereiding: 15 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 2
Ingrediënten
  • 400 g kruimige aardappels
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 2 takje salie
  • 0.5 el boter
  • 0.5 el olijfolie
Instructions
  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 30 minuten gaar. Giet ze af, en laat goed uitstomen. Pureer de aardappelen zo fijn mogelijk (bijv. met een pureeknijper). Meng het zout, ei en de bloem door de aardappel en kneed tot een luchtig deeg. 

  2. Verdeel het deeg in vier delen en rol ieder deel tot een smalle rol van ca 2 cm doorsnede. Snijd de rollen in stukjes en bestuif de stukjes met bloem. 

    Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. 

  3. Verwarm de boter samen met de olie in een koekenpan, voeg de salie toe. Bak de gnocchi in de salieboter in een paar minuten goudbruin en knapperig aan de buitenkant, maar nog erg luchtig aan de binnenkant.

    Serveer met bijvoorbeeld saltimbocca en groene groenten.