Print opties:

Erwtensoep

De winter is weer in aantocht, en dus ook de daarbij behorende winterkost. Gisteren heb ik lekker de middag besteed met het klaarmaken van een grote pan erwtensoep, naar het recept van mijn ouders.

Keuken
Categorie ,
Moeilijkheid Beginner
Tijd
Voorbereiding: 30 minuten Kooktijd: 2 uur Totale tijd: 2 uren 30 minuten
Porties 8
Ingrediƫnten
  • 500 g spliterwten
  • 500 g doorregen of buikspek
  • 1 flinke ui
  • 200 g prei
  • 200 g knolselderij
  • 200 g wortel
  • 1 flinke aardappel
  • 1 grote rookworst
  • 3-4 bouillonblokjes
Instructions
  1. De spliterwten wassen en samen met het spek, zout en 2 liter water op zetten. Aan de kook brengen en schuim er af scheppen. Met deksel op de pan ca. 1 uur koken op een laag pitje. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

  2. De groenten en aardappelen klein snijden en bij de soep voegen. Kook dit nog 1 uur verder. Haal het spek uit de soep , verwijder de zwoerd en snijd de rest in stukjes. De rookworst toevoegen aan de soep en warm laten worden. Haal de rookworst er weer uit en snijd klein. Naar smaak bouillonblokjes, zout en peper toevoegen.